2013. április 17., szerda

Támad a technika

Már el sem tudnád képzelni az életedet technikai eszközök nélkül. Televízió, számítógép, laptop, mobil, mikrosütő és még sok egyéb készülék segíti mindennapjaidat. A konyhától a hálószobáig vezetékek hálózzák be lakásodat - jobb esetben. Rosszabb esetben majdnem minden szerkentyű vezeték nélküli.


Wifi router



Gyilkos mobilok

Mobilozó gyerekek
Európában és Amerikában sok ezer méh pusztulásáért teszik felelőssé a mobiltelefonokat. Az általuk kibocsátott hullámok megzavarják a méheket, amelyek ezáltal elvesztik tájékozódási képességüket. Nem találnak vissza a kaptárba, elpusztulnak. A méhek pusztulása pedig óriási terméskiesést okoz.
Nem csak ilyen közvetett módon támadják az embert a mobilok. Az elektromágneses hullámok megzavarhatják a sejtszintű folyamatokat, a DNS képződést. Bár egyértelmű bizonyítékok nincsenek, megfigyeléseken alapuló feltételezések szerint rendszeres használatuk agydaganatot okozhat. Akár már napi 30 perc mobilozás is veszélyes lehet. A magzatok és a gyermekek fokozottan érzékenyek a sugárzásra. Egy felmérés szerint a sokat mobilozó terhes nők gyermekei között néhány év elteltével gyakoribb a gyermekkori leukémia, a viselkedési zavar és a tanulási nehézség.

Elektroszmog

Elektroszmog babaőrből
Nem csak a mobiltelefonok veszélyeztetik az embert. A körülöttünk kígyózó vezetékek, az elektromos konyhai és fürdőszobai berendezések, a laptopok, a vezeték nélküli routerek és beltéri telefonok, a televízió, az elektromos ébresztőóra, a kompakt fénycsövek, de még a babaőrző is hozzájárul a szervezetünket érő terheléshez, melyet a hétköznapi nyelvben elektroszmognak nevezünk. Az elektromos sugárzásnak vannak természetes forrásai is: a légkör, a Nap, a csillagok és maga a Föld. Az élővilág ezt a terhelést elviseli, hiszen az évmilliók során alkalmazkodott hozzá. A modern kor elektromos eszközei ugyanakkor megzavarják az idegrendszer - elsősorban az agy - működését, ezen keresztül befolyásolják a hormonok termelődését is. A csökkent szintű melanin képződés például álmatlanságot eredményez. Vannak az elektromágneses hullámokra érzékenyebbek. Náluk fejfájás, fáradtság érzés, koncentrációs nehézség, zavartság és még sok más probléma jelentkezhet az elektroszmog hatására.

Hogyan védekezhetünk?

Elektroszmog
A hálószobából, gyerekszobából érdemes száműzni ezeket az eszközöket. A nappaliban, dolgozószobában vezeték nélküli routerek, telefonok helyett inkább vezetékeset használjunk! Amikor nincs rájuk szükség, feltétlenül kapcsoljuk ki az elektromos eszközöket!
Célszerű minél kevesebbet használni a mobiltelefont, akkor is inkább vezetékes fülhallgatóval. Sokat jelent, ha nem a zsebünkben, hanem a táskában tartjuk, bármennyire is a szívünkhöz nőtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése